Tandvårdsrädsla

Tycker du att det är obehagligt att gå till tandläkaren?

Ryser du av blotta tanken på en tandläkare? Får du en hård klump av ångest i magen när kallelsen till tandhygienisten dimper ner i brevlådan. Brukar du boka av/om besöken på kliniken för att skjuta upp det oundvikliga? Ger tanken på sprutor dig stora skälvan eller mår du dåligt bara att du tänker på den speciella lukten som finns på klinikerna? Är det kanske till och med många år sedan som du tog dig för att gå på ett tandläkarbesök?

Kanske är du en av många tandvårdsrädda som har värk eller trasiga tänder, som du egentligen borde laga men inte törs… Att någon kommer och säger att du är långt ifrån ensam om att känna så är en klen tröst, men vet du, det går faktiskt att få hjälp och jag kan ge dig den.

Jag är utbildad operationstandsköterska och coach med över 16 års erfarenhet av att lugna tandvårdsrädda patienter.

Viktigt för dig att veta innan du kommer till mig är att jag INTE KOMMER ATT DÖMA DIG- OAVSETT hur länge sedan det var sedan du vågade dig till tandläkaren, vilka ursäkter du än har haft för att slippa gå dit eller hur din tandstatus än ser ut.

Jag har full respekt för din rädsla. Vi tar detta i din takt, det är oerhört viktigt för mig att du känner att det känns bra. Jag kommer inte att tvinga dig att titta på obehagliga foton, känna på sprutor eller liknande. Skulle du mot förmodan känna att just foton, känna på sprutor o.s.v skulle kunna hjälpa dig, så kan det givetvis ordnas.

Vi ses och vi pratar förutsättningslöst och så lyfter vi vad som kan vara orsaken till din rädsla. När vi har hittat den så utgår vi därifrån. Finns det ingen självklar orsak, så är det ingenting att stressa upp sig för, det är inget som helst problem. Då pratar vi allmänt. Det finns många orsaker till att en fobi/rädsla uppstår och alla är inte medvetna om vad som har triggat igång den.

Jag tar emot både fysiskt i mitt behandlings/samtalsrum på Väderkvarnsgatan 35 och via videosamtal.

Välkommen till mig, så hjälper jag dig!